Op het kruispunt van cultuur en natuur


Op zoek naar een echt bijzondere vakantie, dit jaar? Denk dan vooral eens aan Zuid-Tirol. Met driehonderd zonnige dagen per jaar een perfecte bestemming voor de liefhebber van natuurschoon, culinaire hoogtepunten en een gastvrije omgeving. Zuid-Tirol bezoek je eigenlijk niet één keer, je bezoekt twee werelden tegelijk: een fantastische combinatie tussen het bergleven en die heerlijk losse mediterrane cultuur. Een match made in heaven. Met de omgeving van Merano/Meran als onbetwist juweel in de kroon.


Zuid-Tirol leek lange tijd een stukje Italië dat alleen gekoesterd werd door fijnproevers. Een plekje dat je het liefst voor jezelf wil bewaren. Gelukkig is de omgeving ruim genoeg voor iedere liefhebber van het betere buitenleven. Ongerept en authentiek. Veelzijdig en sfeervol. Niet voor niets maken de Dolomieten deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een paradijs voor hikers en mountainbikers en liefhebbers van de betere cuisine: met 25 Michelinsterren is Zuid-Tirol de provincie met de hoogste dichtheid van Michelinster-restaurants.

foto zwembad

Zuid-Tirol is een gebied met vele gezichten. Wie iets meer inzoomt, ontdekt regio’s en plaatsjes met steeds andere gezichten. Een van die fantastische plekken is de omgeving in en rond het historische kuuroord Merano (in het Duits: Meran). Een verblijf in deze historische parel is een ontmoeting met geschiedenis en grandeur, zeker in combinatie met een bezoek aan slot Scena of de Sint‑Kathreinkerk in Avelengo/Hafling of aan de botanische tuinen van kasteel Trauttmansdorff. Of kom tot rust in Terme Merano. Ervaar een geweldig diner in een van de lokale restaurants tot besluit en ontdek die fantastische mix tussen alpine en mediterrane gerechten.

vrouw met berglandschap

Ook de inwendige mens komt ruimschoots aan zijn trekken in Merano en omgeving. Klassieke Tiroolse gerechten geserveerd in al even klassieke houten eetzalen, vormen al een bijzondere traktatie op zich. Wil je het nóg spectaculairder? Eet dan eens in de openlucht. De hele bergwereld is jouw eetzaal, terwijl je geniet van fantastische combinaties aan alpine en mediterrane topgerechten. Liever zelf iets maken? Volg dan een masterclass in een van onze alpine hutten; Alpine Hotel Taser Alm en de Alpine Hut Wurzer Alm. Koken in de buitenlucht, omringd door het mooiste berglandschap dat je kunt dromen. Onweerstaanbaar!

foto eten

Klaar voor actie? De bergen in, je bent er zo. Alleen of met het hele gezin. De omgeving is ideaal voor iedere natuurliefhebber. Neem alleen al de Merano 2000-omgeving, een hoog plateau met een fantastisch uitzicht over het historische kuuroord. Een tochtje met de spectaculaire kabelbaan mag dan niet ontbreken; het ontwerp van de Zuid-Tiroolse architect Roland Baldi veroverde vele architectonische onderscheidingen. Iedere cabine brengt 120 mensen binnen zeven minuten naar ski- en wandelgebieden. Nóg een wandeltip? Probeer de befaamde ‘Waalwege’ eens; schitterende wandelroutes via voormalige irrigatiekanalen. Op zoek naar een spectaculair uitzicht? Dan mag een bezoek aan de ‘Knottnkino’ in Verano/Vöran niet ontbreken, de kunstzinnige ‘openluchtbioscoop’ met zijn adembenemende uitzicht op bergtoppen en valleien. Ook zeer de moeite waard: de wandelgebieden Hirzer en Schennaberg.

foto kerk op heuvel

Merano en omgeving is dé plek voor een zonovergoten bergvakantie voor het hele gezin. Fietsen, wandelen, onvergelijkbaar lekker eten, historie en adembenemende landschappen staan garant voor een vakantie die niet kán mislukken.