tirol header image top

Zomervakantie in Tirol

tirol header image bottom

Tirol is al jaren een van onze favoriete regio’s in Oostenrijk. Waarom? Vanwege de traditionele dorpen, de gemoedelijke sfeer en het adembenemende landschap! In Tirol kun je tal van activiteiten ondernemen en van verveling zal niet snel sprake zijn. Inspanning of ontspanning, rust of gezelligheid, iedereen voelt zich thuis in het veelzijdige Tirol.

In iets minder dan 10 uur rijden bereik je vanuit Brussel de deelstaat Tirol. Wie liever per trein of vliegtuig reist heeft hier ook alle mogelijkheid toe. Overnachten doe je in authentieke chalets, moderne appartementen of luxueuze hotels. Overdag is het tijd om de wandelroutes, bergtoppen, zwemmeren, fietspaden en culinaire hoogstandjes te ontdekken.
Dat je tijdens je zomervakantie in Tirol gaat genieten staat vast!

Tirol in feiten & cijfers

info grafiek
fietsen

Fietsvakantie in Tirol

Fietsen in Tirol is voor iedereen mogelijk. Laat je vooral niet afschrikken door de hoge bergen en steile routes. Het aanbod van fietsroutes is veelzijdig, zodat zowel fanatieke wielrenners, mountainbikers als families met kinderen hier heerlijk kunnen fietsen.
Tirol biedt zo’n 1000 kilometer aan fietspaden, waarvan een groot deel ook gewoon van asfalt is en in het dal ligt. Fanatiekelingen zoeken de (onverharde) routes met veel hoogtemeters op.

Meer over fietsen in Tirol »

E-biken: fietsen met ondersteuning

foto e-biken

Op veel plekken in Tirol kun je een e-bike huren. Hierdoor is fietsen in de bergen opeens een stuk laagdrempeliger en comfortabeler. Wanneer de weg daarom vraagt, op de steile stukken, zorgt de elektrische trapondersteuning voor het gewenste duwtje in de rug. Fietsen in de bergen is nu voor iedereen mogelijk!

Meer over E-Biken »

Fietsen met kinderen in Tirol

foto fietsen met kinderen

Ook families met kinderen kunnen gerust een fietstochtje gaan maken in Tirol.
Ook voor families zijn er speciale routes.
Met de fiets ontdek je veel meer dan wanneer je gaat wandelen, ook met het hele gezin.

Meer over fietsen MET KINDEREn »
terras

CULINAIRE HOOGSTANDJES IN TIROL

Puur, zo kun je Tirol goed omschrijven. De mensen, de natuur, het eten, allemaal puur! Verse, lokale producten vormen de basis voor de smaakvolle, regionale keuken. Bij de diverse berghutten geniet je van de traditionele bergkost en proef je de smaken van Tirol. Daarnaast zijn er tal van bekroonde restaurants met een verfijnde keuken, waar bijzondere gerechten worden geserveerd. Ook kun je wandelen en gastronomie combineren, op een van de speciale culinaire wandelroutes.

culinaire wandelingen »
pan

PLEZIER VOOR JONG EN OUD IN TIROL

De kinderen meenemen naar Tirol? Maar natuurlijk! Of het nu om heel kleine kinderen gaat of pubers, voor iedereen is er wat leuks in Tirol. In de zomermaanden is Tirol één groot speelparadijs met een ruim aanbod aan activiteiten en uitjes. Veel bestemmingen hebben bijzondere speeltuinen, klimparken, zwemmeren en een kinderprogramma. Geniet met de kinderen van mooie campings aan het water of overnacht bij de boer. Ontdek prachtige themawandelingen op elk niveau.

Waterpret in Tirol

waterpret

In Tirol kunnen kinderen naar hartenlust spelen in de mooiste meren. In sommige meren loopt de temperatuur op tot wel 27 graden! Ontdek ook de leukste zwembaden met glijbanen, spa en wellness.

Meer over zwemmen »

Tiroler zomerkaart

zomerkaart

Veel bestemmingen in Tirol bieden in de zomer een speciale kaart voor bezoekers. Met deze kaart ontvang je gratis toegang tot of korting op vervoer, activiteiten en bezienswaardigheden.

Meer over de zomerkaart»