Wegdromen in een eindeloos panorama

Onwaarschijnlijk mooie berglandschappen, het predicaat Unesco-werelderfgoed meer dan waard. In het hart van de Dolomieten, waar de zon zich 300 dagen per jaar van haar beste kant laat zien. Op zoek naar de optimale vakantiebeleving? Dan is Zuid-Tirol je plek.
Zeker als je inzoomt op vakantieregio Seiser Alm.


Zuid-Tirol, het meest noordelijke deel van Italië, mag zich stilaan koesteren in een groeiende belangstelling van de toerist die hogere eisen stelt aan zijn of haar vakantie. Niet verwonderlijk, want Zuid-Tirol heeft nogal wat te bieden. Meer dan skiën. Al is het gegeven van sneeuwzekerheid van december tot en met april natuurlijk niet te versmaden. Maar Zuid-Tirol biedt het hele jaar door zekerheid. De zekerheid van een perfecte vakantie. Hou je van wandelen?
Trek je bergschoenen aan en go! Fietsen? Stap maar op!

Simpelweg genieten in Zuid-Tirol. Daar gaat het om. Alleen of met het hele gezin. Dat gaat verder dan sportief verblijven. Immers, je hoeft je hotel maar uit te stappen, het meest fotogenieke panorama van Europa straalt je tegemoet. En dan die cultuur: die unieke mix van het bergleven en de klassieke Italiaanse keuken.
Voor iedere fijnproever een ervaring om je vingers bij af te likken. Zullen we de Michelinsterren in de omgeving eens toetsen: maar liefst 19, verdeeld over 25 restaurants!

Seiser Alm – De koningin onder de bergplateaus

Het summum van vakantievieren in Zuid-Tirol is vakantievieren in de vakantieregio Seiser Alm, met recht de koningin onder de bergplateaus genoemd. Met ruim 56 vierkante kilometer aan berglandschap en een maximale hoogte van 2.350 m boven de zeespiegel vormt de vakantieregio Seiser Alm een eldorado voor de hiker, fietser en skiër. Berghutten vol culinaire avonturen, kabelbanen, sprookjesachtige tochten, sportieve uitdagingen: de vakantieregio Seiser Alm heeft alles in huis.

foto mensen met fiets en boom

Hou je van fietsen?
Maak dan maar een keuze uit maar liefst 600 kilometer avontuur. Lekker op je gemak, langs de mooiste vergezichten, of juist van het inspannende soort, wat hoger in de bergen. Alles tussen ontspanning en optimale uitdaging: elke fietser vindt het in de Dolomieten, van beginner tot prof. Alleen of onder begeleiding van een ervaren gids.

foto familie wandelen in bos

Ook de wandelaar komt volop aan zijn of haar trekken in de omgeving van vakantieregio Seiser Alm. Slenterend genieten van wat dit stukje van Italië zo uniek maakt of liever een route voor de meer geoefende hiker? Dat is zo leuk aan de vakantieregio Seiser Alm: het kan allebei. Wandelingen van boerderij naar boerderij, langs bergweiden, bergpaden en fascinerende geologische formaties;
de keuze is eindeloos.